Gerçek Sanatçılar



Herkese merhaba,

Elazığ'da en sevdiğimiz şeylerden biri tiyatroya gitmek. Devlet tiyatrosunda her hafta farklı bir oyun oluyor. Bunların dışında da yine ayda en az 2 özel tiyatro gösterisi gerçekleştiriliyor. İlk zamanlarda hiç bilet bulamıyorduk, hemen tükeniyordu.

Sonradan anladık ki meğer biletler oyundan 10 gün önce, perşembe günleri satışa çıkıyormuş. Biz de o günü kollamaya başladık ve bingo; 2 aydır her hafta bir oyuna gittik. Van Devlet Tiyatrosu - Ah! Tamara, Van'dan gelen özel bir tiyatro ekibinden Kafka'nın Maymunu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - Savaş Alanı Gibi Kadın, Ankara Devlet Tiyatrosu - Divane Ağaç (Yunus Emre), İzmir Devlet Tiyatrosu - Prömiyer Partisi ve son olarak dün akşam gittiğimiz Adana Devlet Tiyatrosu - Pembe Panduflu Aşk...



                                                           -Kafka'nın Maymunu-


-Ah!Tamara-



-Savaş Alanı Gibi Kadın-



-Divane Ağaç (Yunus Emre)-

Bu oyunların her birinden etkilenmiş bir şekilde çıktım. Dekor, ses, ışık, kostümler ve en önemlisi oyuncuların performansları... Her birinde emek, her birinde özen vardı. Ve oyundan çıkar çıkmaz oyuncuları İnstagram'dan bulup onlara tebrik ve teşekkür mesajları atmaya başladım. Çünkü bunları hakediyorlardı. Her birinden istisnasız geri dönüş aldım. Mesajıma mutlu oldukları o kadar belli oluyordu ki.. Tüm verilen bu emeğin takdir edildiğini görmek kimi mutlu etmez ki!!

-Prömiyer Partisi-

-Pembe Panduflu Aşk-

Ben bu mesajları gönderirken birçoğunun profilinin kapalı olduğunu, takipçi sayılarının "k"lar olmadığını, profili açık olan sanatçıların da oldukça normal bir şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini gördüm. Maalesef ki ülkemizde "gerçek" sanatçılara verilmeyen değer yine bir tokat gibi yüzüme çarptı. Televizyonlarda her gün gördüğümüz, sosyal medyada "fenomen" adı altında binlerce hatta milyonlarca takipçisi olan; ancak ülkeye elle tutulur hiç bir faydası olmayan, hatta oksijen israfından başka bir işe yaramayan birçok insan var. Birçoğumuzun sanatçı diye nitelendirdiğimiz sahnede pullu, bir karışlık eteği ile dans eden, "yanlışlıkla" frikik verince günlerce medyada haber olan insanlar...

Ülkemizdeki değerler maalesef öldükten sonra kıymete biniyor. Biz bilinçlenmezsek, gerçek sanatçılarımıza sahip çıkmazsak, çocuklarımızı, yeni nesli bu bilinç ile yetiştirmezsek çok geç olacak ki neden birçok sanatçının sanatını yapabilmek adına ülkemizden göç ettiklerinin de bir kanıtı niteliğinde bu.

Herkesin bir gün gerçekten "sanat" yapan "sanatçıları" takdir etmesi dileğimle...

Sevgiler...

Yorumlar

  1. Tiyatroyu bende çok severim. Dediğin gibi gerçek sanatçıların senden benden farkı yok.Takipci kasma gibi bir zihniyetlerinde yok.
    Gerçek sanatçılara gereken değerin verileceği zamanı biz görelim insallah❤❤❤

    YanıtlaSil
  2. Eski Ramazanlar mim yazımı hazırladım ve sizlerin beğenisine sundum. Okumak için lütfen blogumu ziyaret ediniz.

    YanıtlaSil
  3. kaliteli oyuncular ve oyunun paha biçilmez lezzetini yaşamışsın
    ne güzel
    keyifli seyirler olmuş

    YanıtlaSil
  4. Tülinciğim..5 hafta oldu..
    Nerdesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgi...İnce düşüncen için çok teşekkür ederim.Birazcık uyuyakalmışım :) Ama artık toparladım sayılır, buradayım.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar